Kuinka pestä lemmikkisi oikein

- 2022-04-06-

Harjaa lemmikkisi

 

Harjaa lemmikin koko vartalo uudelleen huolellisesti ennen kylpemistä, toinen puoli on välttää hukkakarvojen takertumista ja kampaamista, toinen puoli on tarkistaa, onko koiralla trauma.

 

Varmista, että veden lämpötila

 

Ennen kylpemistä säädä ensin veden lämpötila ja laita lemmikki sitten veteen. Sopimaton veden lämpötila saa heidät pelkäämään, mikä saa aikaan kylvyn pelon psykologisen varjon. Lemmikkieläimille sopiva veden lämpötila on hieman korkeampi kuin ihmiselle.

 

Huuhtele lemmikkisi

 

Lemmikkieläintä kylpeessään omistajien tulee vähentää veden virtausta ja peittää suihkupää käsillään. Anna veden valua sormiesi läpi ja tarttua lemmikkisi vartaloon, jolloin karvat kastelevat ja tuntuvat paljon hellämmiltä lemmikillesi.

 

Käytä lemmikkieläinten pesuainetta

 

Hiero pesuaine vaahdoksi, raaputa sitten varovasti lemmikkisi vartaloa ja levitä kuplia tasaisesti lemmikkisi hiuksiin. Varo kuitenkin kasvoja, jotta vaahtoa ei pääse silmiin tai suuhun ja nenään.

 

Pyyhi

 

Useimmat lemmikit kuivuvat itse, ja sitten omistaja isolla pyyhkeellä painekuivauksella, mikä voi lyhentää kuivumisaikaa. Tänä aikana haluat myös kuivata korvien, nenän, silmien kosteuden.

 

Föönaa hiukset

 

Tämä on erittäin tarpeellinen vaihe, muuten lemmikkieläimille tulee yleensä karvapalloja. Kun föönat turkista kasvosi ympärillä, pidä ilmamäärä alhaisena ja etäällä lemmikistäsi noin 10 senttimetriä, jotta lemmikkisi ei pelottaisi. Älä puhalla ilmaa suoraan lemmikkisi kasvoihin. Kun olet föönannut kokonaan, harjaa uudelleen.


Koirien kuivauspyyhkeet esiliina naisille, miehille tasku, pentu käsipyyhkeet pienille keskikokoisille koirille