Ultravioletti-desinfiointilampun käyttö

- 2021-10-25-

(1) pintasteriloinnin sovelluksessa UV-pinnan sterilointilaitetta käytetään laajalti elintarvikkeissa, elektroniikassa, puolijohteissa, nestekidenäyttöissä, plasmatelevisioissa, kristallivärähtelyissä, tarkkuuslaitteissa, kemiallisissa, lääketieteellisissä, terveys-, biologisissa, juomissa, maataloudessa ja muissa tuotteissa. kentät. UV-valolähteen säteilytys elintarvikkeisiin, materiaaleihin ja muihin pintoihin, joilla on nopea, tehokas, saasteeton sterilointivaikutus, jotta tuotteiden korkea laatu säilyy. Perinteiseen sterilointimenetelmään verrattuna pintasteriloinnin ominaisuudet ovat nopea sterilointi, jatkuva käsittely ja eräkäsittely, yksinkertainen toiminta, ympäristönsuojelu ilman toissijaista saastumista.

(2) Käyttö vedenkäsittelyssä. UV-sterilointilampun käyttö vedenkäsittelyssä on upotus ja virtaus kahdella menetelmällä, laita UV-lamppu suoraan veteen, joka tunnetaan nimellä upotus; Kotelossa käytetään ultraviolettilamppua, jota kutsutaan ylivuotoksi. Päämenetelmä on ylivuoto. Ylivuotolaitteiston toimintaperiaate on, että vesipumpun tuottama vesivirtaus tietyllä painenopeudella kulkee kvartsiholkin läpi ultraviolettisäteen ulkopuolella, ja ultraviolettilampun tuottama ultraviolettisäde desinfioi ja steriloi veden. Sen ominaispiirre on, että veden virtausnopeus on erittäin nopea, yleensä kvartsipinnoitteen virtaus on enintään 1 s, joten sterilointilampun ultraviolettivoimakkuus on erittäin korkea, vaatii yleensä pintaintensiteetin yli 3000 UW / cm2.

(3) Sovellus lääketieteellisen ympäristön terveyteen. Ultravioletti-desinfiointilampun käyttö ilman steriloimiseksi on ollut sairaalassa vuosikymmeniä, on olemassa staattinen ilman suora säteilytysmenetelmä ja virtausilman desinfiointimenetelmä. Staattisessa ilman suoravalaisumenetelmässä käytetään ultravioletti-desinfiointilamppujen suoraa valaisua, sen puute on paikka, että säteilytys ei voi desinfioida, ihminen ei voi olla paikalla desinfioitaessa. Virtausilman desinfiointimenetelmä käyttää dynaamista ilman desinfiointikonetta, tällainen desinfiointikone voi vain korvata edellä mainitut kaksi vikaa. Liikkuvan ilman desinfiointikoneen toimintaperiaate on steriloida desinfiointikoneen ilma sisäilmankierron kautta, jotta saavutetaan koko huoneen ilman desinfioinnin tarkoitus. Tällaisen desinfiointikoneen rakenne on pääosin otettu kotitalouksien ilmastointilaitteen sisäkoneen kuoresta. Virtausilman desinfiointikoneesta on kehittynyt erilaisia ​​desinfiointilaitteita, mukaan lukien sterilointi-ilmastointi, ilmanpuhdistin ja niin edelleen. Myös vain sairaaloissa käytettävien tuotteiden käyttö on yleistynyt, ja ne ovat siirtyneet koteihin, toimistoihin ja julkisiin paikkoihin. Toiminto on myös monipuolistunut, vain sterilointiin käytettäviä tuotteita voidaan käyttää terveydenhuoltoon, ennaltaehkäisyyn, niistä tulee terveyteen liittyviä tuotteita.